KOSGEB hibe kredi hakkında bilinmesi gerekenler

tarafından
1308
KOSGEB hibe kredi hakkında bilinmesi gerekenler

Yeni işletme kuracaklara belli standartları karşılamaları koşulları ile kosgeb 50 bin Tl hibe desteği sunmaktadır. Fakat bu olay ülkemizde çok yanlış algılanmış olup, işletme kuran herkese 50 bin hibe desteğini anında vereceği izlenimi vermektedir.

Girişimcilik destek programı adı altında verilen 50 bin hibeyi alabilmek için kosgebin istemiş olduğu birçok standardı yerine getirmek gerekiyor. Ayrıca Yapılan harcamaların bir üst sınırı vardır. örneğin işletme kuruluş aşamasında kosgeb size 3.000Tl maksimum hibe ödemesi yapmaktadır. Bu şirket LTD şti şeklinde bu kadar alabiliyorsunuz. Eğer şahıs şirketi açmak gibi bir durumunuz söz konusu ise maksimum 2.000Tl hibe desteği alabilirsiniz.

kosgeb hibe desteklerinde üst limitler aşağıdaki tabloda daha iyi anlaşılması adına incelemenizi öneririz.

Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere siz 100 binTl ofis donanım, techizat ve yazılım satın aldınız kosgeb size bu bedeller içinde en fazla 18.000TL destek sunmaktadır. kosgeb’in size zaten şirketi kurmadan önce öğretmeye çalıştığı şudur, siz sanki kosgeb size destek vermeyecek gibi gibi işletmenizi kurun, eğer belli standartları karşılıyorsanız biz size destek veririz. Kısacası siz işletmeyi kurarken kesinlikle kosgeb size her konuda destek verecek, yapacağnız işe başlamadan hemen size 50 bin hibe desteğini sağlayacağını düşünmeyin.

Kosgeb’den hibe alabilmek için öncelikle hibe kredi için hak kazanmanız gerekiyor. bunun için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine gidip 70 saatlik programın en az 56 saatine katılıp programdan başarılı bir şekilde sertifika kazanmış olmalısınız. KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası ücretsizdir. Hatta işsiz bir insansanız İSMEK gibi kurumlar vasıtası ile bu kursa katılmış iseniz size devlet günlük 20TL gibi bir ücret ödemektedir.

Yapacağınız işi güzel bir iş planı ile anlatın

Hangi işi yaparsanız yapın, toplu iğne satışı yapacak olsanız bile bunun rakip analizini, yapmayı düşündüğünüz kısa ve orta vadeli planları, hatta bölgedeki aynı işi yapan esnafları daha da ileri gidip size ikame olacak ürünleri satan firmaları iyice araştırıp kosgeb’e sunmalısınız. iyi bir iş planı hazırlarken işiniz hakkında bilmediklerinizi dahi öğrenebilirsiniz.
kosgeb 2018 yılında ne gibi değişikler yaptığını sitemizden inceleyebileceğiniz gibi öğrenmek istediklerinizi yorum kısmında sorarak öğrenebilirsiniz. Sitemiz editörlerinin çoğu KOSGEB sertifikalarına sahip bu aşamalardan geçmiştir.