Yeni sistem LPG Ruhsata işletme 2021

tarafından
4375
Yeni sistem LPG Ruhsata işletme 2021

Aracı olup da Yakıt fiyatlarından serzeniş etmeyen yoktur. Son zamanlarda akaryakıt fiyatları aşırı artması ile LPG Sistemi ile araç kullanan sayısı oldukça artmaya başladı. Bilindiği üzere Benzinli araçlar entegre sistemler sayesinde yakıt şekli gaz ile çalışır hale gelebiliyor. Yakıt sistemleri değişen araçlar yeniden muayene olmalı ve lpg ruhsata işletme işlemlerini yapmalıdır. Sızdırmazlık raporu artık Araç muayene istasyonlarında. Yeni sistem sayesinde LPG Ruhsata işletme artık çok kolay.

LPG Ruhsata işleme 2021

Ülkemiz bürokrasi ülkesi Ne yapacağını bilmeden işe başlanırsa tekrar tekrar bir günde bitirilebilecek iş için gidip gelinebiliyor. Bu içeriğimiz de aracına lpg sistemi taktıran kişilerin ceplerinden evraklara ödeyeceği ücret  ve lpg ruhsata nasıl işlenir konusunu sizler için araştırıp inceleyeceğiz.

Araca LPG taktınız ve faturayı ve sızdırmazlık olayını bitirdiniz acele edin. ceza yememek için 30 gün süreniz var. İşlemleri yaptırmakta gecikirseniz güzel bir ceza ile karşı karşıya kalınabilir. Ancak Yeni muayene yapılmış ve bu şekilde bir çözüm yolu arıyorsanız ( Yakalanıldığında ceza yeme riski var! ve yasal değil) Bir seçenek olarak aşağıdaki bilgileri okuyarak Ruhsata işleme işlemini yapabilirsiniz.

Gaz sızdırmazlık Raporu alma şekli değişti

Yeni sistem ile sızdırmazlık raporu kalktı mı? diye düşünenler olabilir. Sızdırmazlık raporu kalkmadı, fakat raporu alma şekli açısından daha kolay olduğu için bu aşamayı montaj yaptıranlar anlamayacağı için kalktığını sanabilirler.

Geçmişte sızdırmazlık raporu için çok fazla uğraştıran bir yöntemdi. Yeni sistemde Gaz sızdırmazlık Raporunu Yetkili firmalar veriyor. Hemen hemen LPG montajı ve satışı yapan bütün firmalar bu raporu verebiliyor. Geçmişte belli merkezlerden randevu alarak sızdırmazlık raporu alınması gerekiyordu.. Şimdi ise montaj yapan firma aynı zamanda evrakları hazırlarken çok kolay ve ücretsiz olarak sızdırmazlık raporu verebiliyor. Tabi yetki belgesi alamayan firmalar olabilir, sanayide bu işi bir şekilde çözeceklerdir.

En kolay lpg ruhsata nasıl işlenir?

Aracın LPG montajı ve muayene işlemleri yapıldıktan sonra artık deveyi yüzmüş kuyruk kısımına gelmiş oluyorsunuz. Çünkü işin en büyük prostedürü zaten LPG taktırdıktan sonra muayene vizesi alana kadardı. Geçmişte ruhsat işleme işlemleri emniyet müdürlükleri tarafından yapılıyor ve randevu almakta insanlar çok zorlanabiliyordu. Artık noterler ruhsat işini 5dk içinde halledip size verebiliyor. Aracı muayene ettirdikten sonra tek yapmanız gereken notere gidip yeni ruhsat almak olacak. Ruhsat tescili  138TL bir bedel ödeyerek halledilebiliyor. unutmayın lpg sızdırmazlık raporu muayenede gerekiyor.

LPG ruhsata işletme için evraklar ve yapılan masraflar

Aşağıda lpg taktıran araçların resmi evrak ve muayene için ödeyeceği ücretleri yazıyoruz. İyi bir plan ile tüm evrakları bir günde bitirip aracı muayene ettirebilirsiniz. Tekrar tekrar bu işlerle uğraşmaktan kurtulabilirsiniz.  2020 LPG işleme ücreti araç muayene ücreti 3 ocak 2020 itibari ile değişmiş olup yazımızda da güncellendi. 2019 yılında 279 olan araç muayene ücreti 342TL’e 65TL olan egzoz emisyon ücreti 80TL Olarak güncellendi. – 2020 yılında yapılan toplam zam tutatarı noter ve egzoz emisyon ücreti dahil 82TL Civarındadır.

  1.  Montaj yapan firma tarafından hazırlanmış LPG entegre sistemi faturası
  2. Şoförler odası veya muameleci tarafından yazılmış EK-1 belgesi (10-30TL) Sigortacılar ücretsiz yapabiliyor.
  3. Tüvtürk araç muayene vize bedeli 342 tl muayene ücreti
  4. 65 TL Egzoz emisyon ücreti (zorunlu değil fakat detay aşağıda )
  5. Noter ruhsat değişimi ( Tescil işlemi ) 148 tl ( 2019 fiyatı 138)
  6. Proje (montaj yapan firmadan ücretsiz)
  7. Sızdırmazlık raporu ( Tuvtürk ücretsiz veriyor muayene bedeli içinde)

Yapılan masraflar yukarıdaki rakamlar açısından sabit. Fakat İşin içine muayene yaptırmak girince araçlar muayeneye hazırlamak için biraz bedel harcayabilir. Yine muayene olabilmek için aracın trafik cezası ve vergi borcu da bulunmaması gerekiyor. Bunlar araç durumuna ve kişinin vergi ve ceza ödeme ahlakına göre değişecek ücretler.

Zamanında yapılmayan işlemlerden ceza gelebilir

LPG Ruhsata işletme süresi 30 gündür. Eğer aracınızı muayene ettirmiş ve ruhsata işletme işlemini yapmadıysanız. Trafik cezası yeme olasılığınız vardır. Geçmişte işleme işlemini noterler yapmadığından emniyet müdürlüklerinde ceza kesme işlemi kesinlikle oluyordu, fakat noter işlemleri devir aldığı için özellikle memurların bu işlemi geç yapanları inceleyerek bulması gerekiyor.

Ceza yememek için 30 gün içinde, Muayenesi tamamlanan araçları notere işletmenizi öneriyoruz.

Egzoz muayenede zorunlu değil ama dikkat!

Muayene yaparken egzoz muayenesi zorunluluğu ortadan kalktı. Dolayısı ile egzoz emisyon gideri zorunlu değil, fakat siz aracınızın egzoz muayenesini yaparsanız sizin için daha iyi olacaktır.

Egzoz muayeneleri sıfır araçlar için ilk 3 yıl yapılmıyor, sonraki yıllar düzenli olarak her yıl yapılıyor. Araç muayene ettirilirken egzoz muayene istenmiyor fakat küçük bir ayrıntı oluştu. 2020 Ocak ayı itibari ile egzoz muayenesi yaptırmayan araçlar otomatik olarak tespit edilecek. 1890TL Ceza otomatik olarak kesilecek. İlk deneme 6 ay Ankara’da uygulandıktan sonra, Tüm Türkiye için gerçekleşsek. Yani bir EDS Cihazından geçtiğiniz anda EGZOZ Muayenesi yaptırmadığınız için ceza yiyebilirsiniz. Bu sebeple egzoz muayene zamanları düzenli olarak takip etmenizi öneriyoruz.