Geçenlerde sürekli kullandığım bir ilacı genellikle aynı gün almama rağmen, işlerimden dolayı 2 gün kadar geciktirme yapmıştım Daha önce böyle bir gecikme yapmadığım için aklıma Reçete geçerlilik süresi hakkında bir merak uyandırdı, evden eczaneye gidecek kadar üşengeç bir insan olduğum için İnternet üzerinden araştırma yaptım, eczacılar odasının numarasını buldum. Yaptığım görüşme neticesinde reçete geçerlilik süresinin 4 gün olduğunu öğrendim, içim rahatladı ve ilacımı almaya gittim.
İlaç alırken her zamankinden biraz daha fazla bir miktar eczane bedel aldı bu seferde reçete borcumu nereden sorgulayacağımı merak ettim ve neticesini öğrendim. Sizlerin de detaylı bilgi sahibi olabilmeniz için aşağıda yazıyorum.
Reçete geçerlik süresine Dikkat
Dikkat etmeniz gereken husus, reçetenin yazılış tarihinden itibaren 4 gündür. Yani reçete kesildiği gün 1. gün sayılmaktadır. örnek verecek olursak, 22 kasım 2017 de reçetesi yazılmış bir kişi 25 kasım 2017’e kadar ilacını alması gerekmektedir. 25 kasım gecesinden sonra ilacınızı alamazsınız. reçetenin geçerli olduğu tarih bittiği andan itibaren doktorunuza reçeteyi tekrar yazdırmanız gerekmektedir.
Hafta sonları reçete geçerlilik süresine dahil değildir. örneği; Cuma günü yazılmış bir reçete Çarşamba gününe kadar, reçete edilebilir. Süresi geçen reçetenin tekrar doktorlara reçete yazdırılması veya yazdırılmış olan ilaçların parası ödenerek alınması gerekir.
Gözlük reçetesi geçerlilik süresi 10 gündür
Konumuzun altında gelen sorular üzerine gözlük reçetesi geçerlilik süresi eklenmiştir. iç konu başlığından da anlaşılacağı üzere gözlük reçetesi geçerlilik süresi 10 iş günüdür. arada hiç resmi tatil boşluğu olmazsa yaklaşık 2 hafta süre içinde gözlük reçeteniz ile alım yapabilirsiniz.
reçete geçerlilik süresi ile alakalı detaylı bilgiyi (0212) 217 61 91 eczacılar odası telefon numarasından alabilirsiniz.
Konumuzun yayımlanış süresi 22 kasım 2017 olup, uzun yıllar aynı prosedürde devam etmektedir. 2019 de reçete geçerlilik süresi aynı olacağından emin olabilirsiniz.
Güncel!! Reçete geçerlilik süresi 2019 yılı içinde aynıdır herhangi bir değişiklik yoktur.
güncelleme ile gözlük reçetesi geçerlilik süresi eklemiştir.
Reçete borcu sorgulama
Bir çok kişi eczanelere giderler, ilaçlarını alırken muayene ücreti ve ilaç farklarını öderler, peki eczane gerçekten sizden doğru rakamı mı aldı diye şüphe ettiğiniz hiç oldu mu? Aslında eczaneler genelde bu rakamı fazla almak istemez fakat biz sizlere reçete borcunu sorgulama yöntemini gösterelim, böylelikle eczaneye ödediğiniz geçmiş borçları dahi kontrol edebilirsiniz.
Reçete borcu sorgulamak için, e -devlet şifrenizi biliyor olmanız gerekiyor, E devlet şifreniz yok ise borcu manuel olarak eczacının ekranından sorgulayabilirsiniz. Bu https://goo.gl/qsvgXR adrese tıklayarak direkt olarak Muayene Katılım Payı Sorgulama ekranına geçiş yapabilirsiniz. mobil uygulama ile kontrol etmek istiyorsanız. uygulamanın arama kısmına katılım payı sorgulama yazmanız yeterli olacaktır. Sorgulama ekranında son bir yıla ait gittiğiniz hastane, ödediğiniz ücret muayene bedeli, ilaç farkı gibi bir çok şey yazıyor.
bilgiyi aldınız öyle kaçmak yok, hastaneye gitmeden önce sağlıklı kalmak için güzel bir video paylaştık, izlemenizi öneririz.