2020 yılına özel Yeni iş fikirleri

tarafından
1306
2020 yılına özel Yeni iş fikirleri

Yasaların ve insanoğlunun yaşama biçimi değişmesi gibi bir çok sebep ile her yıl girişimcilere yeni iş fikirleri fırsatları doğabiliyor. Bu içerikte gerçekten gelir elde edilebilecek, bir çoğu 2020 yılı için başlanması daha etkili olacak en yeni iş fikirlerini anlatmaya çalışacağız.

Para kazanmak için modası geçmiş, eski iş yöntemlerini geride bırakmak gerekir. Girişimci tabiat, emek ve sermayeyi birleştirirken fırsatları iyi değerlendirmek zorundadır. Fırsatlar bazen girişimcinin karşısına bir an da çıkar girişimci; etkili bir forvet futbolcu nasıl ki gelen topu iyi bir vole ile ağlara göndermesini biliyorsa girişimci de en iyi zamanı, konumu kollayarak girişimini yapmalıdır.

Girişimciler en yeni iş fikirlerini takip ederek bazen teknolojinin getirdiği fırsatlar ( Yapay zekanın getirdiği avantajlar gibi) Bazen yasaların oluşturduğu iş fırsatları ( Kenevir üretiminin serbest olması gibi) iyi değerlendirenler yoğurdun en kaymak kısmını alırlar. Edindikleri erken başlama tecrübesi ile rakiplerinin önüne geçerler ve büyük rekabet avantajı sağlarlar.

En yeni iş fikirleri

Para kazanmak isteyen, Bu işte de bilgim olsun en azından okumuş olurum diyen ve ileride bir iş atılımı yapmak isteyip de şimdiden araştırmaya başlayan kişiler için, 2019 yılı ve sonraki yıllarda yapmalarını önerdiğimiz en yeni iş fikirleri hakkında bilgi vermeye başlayalım.

“Nedir bu para kazanma hırsınız, şöyle para kazanma böyle para kazanma hırsı” diye düşünen bir arkadaş yorum yazmış ona şunu söylemek isteriz. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin temelini atmış, belki de gelmiş geçmiş en zengin kişilerinden Sakıp SABANCI’ya katıldığı bir Televizyon programında “Şuan da servetiniz sizi ve 7 ceddine yetecek kadar var. Neden bu kadar çok çalışıyorsunuz” Sayın Sabancı vermiş olduğu o müthiş tarihi cevap ile noktayı koymuştur. “Ben zengin olmak için koşmuyorum, Ben başarıyı yakalamak için koşuyorum. Koşacağım. İnsanlar için çalışıyorum,Ölünceye kadar aklımın erdiğince iyi işler yapmaya çalışacağım’ şeklinde bir cevap vermiştir.

Girişimcilerimize tavsiyemiz tüm işlerinizi hiç ölmeyecek gibi, severek rahmetli Sakıp Sabancı gibi başarı için, insanlara iyilik için çalışalım.

Yeni iş fikri Kenevir yetiştiriciliği

kenevir üretimi

Kenevir ülkemiz insanının daha rahat yaşayabilmesini, dışa bağımlılığını azaltacak mucize bir bitkidir. O Kadar geniş çaplı kullanımı vardır ki bilmeyenler öğrendiğinde küçük dillerini yutabilir. Her açıdan faydalı olan bu bitki nedendir bilinir ki ülkemizde uzun yıllar üretilmemiştir. Sadece uçucu madde kullanımı olarak akıllara kötü bir prestij kazıması olmuştur. Oysa o kadar farklı alanlarda faydaları var ki “Hay bu bitkiyi yasak edenin” diye başlayan ” Keşke herkes keş olsaydı da üretimi durdurulmasaydı” diye biten bir cümle bile kurulabilir.

Kenevir yetiştiriciliği aslında yeni bir fikir değil, Anadolu’da yüzlerce yıldır bilinen ve bir çok alanda kullanılan bir bitki idi, fakat insanlarımız uzun süre bu ürünü yetiştiremediği için bu yıldan itibaren bezim için kenevir yetiştiriciliği en yeni iş fikri içinde!

Kenevir ile yapılan ürünler tahmin ettiğinizden çok fazladır. Kağıt , plastik , kozmetik , sağlık, inşaat, ayakkabı gibi sayılmayacak derecede farklı alanlarda daha ucuz, daha kolay üretim safhaları oluşturur bu sebeple kenevir yetiştiriciliği üzerine daha detaylı bir yazımız bulunuyor.

Yeni sektör Oto ekspertiz

2019 yeni iş fikirleri için; Yine yasalar ile fırsat oluşabilecek bir alan diyebiliriz. Bilindiği üzere 2019 yılı yani bu yıl araç alım satımı yapan kişiler araçları oto ekspertiz yaptırmak zorunda olacak. Alım satım yapan kişilerin daha güvenli alışveriş yapmalarını amaçlayan yasa sayesinde, bu alana yatırım yapan kişileri çok güzel fırsatlar bekliyor.

Böyle bir işe girişme fikri olan kişiler için, 2019 yılı fırsat olabilir, tabi oto ekspertiz işinin belli bilgi ve becerileri istediğini unutmayın. Kullanıcılara verilecek olan bilgilerde oluşabilecek hatalar bu işi yapacak olan kişiler için hem hukuki hemde huzur açısından rahat edecek seviyede olması şart.

Çocuklara yönelik kodlama eğitimi

Uygulamalar, programlar, web siteleri, elektronik cihazlar vb. bir çok ürün yazılımcıların projelerinin kulaklarına üflediği kodlar sayesinde oluyor. Gelişen teknoloji ile küçük çocuklar bile artık yazılım ve kodlama yapabiliyor. Tahmin edebileceğinizden çok daha fazla bu alanda ihtiyaç var. Eğer eğitim verebilecek düzeyde kodlama bilgisine sahipseniz 7-12 yaş arası çocuklara yönelik kodlama eğitimi verebilirsiniz.

Çocukların büyük bir kısmı yetişkinler kadar zorlamayacaktır fakat, alınabilecek doğru eğitimleri le geleceği kodlayan insanlar yetiştirebilirsiniz. Hemde bu işleri yapanlar çok fazla olmadığı için, oldukça karlı bir ticaret yapmış olabilirsiniz.

Yeni iş fikirleri Pazar filesi ve torbası gibi ürünler

Hiç şüphesiz ki 2018 yılı sonu ve 2019 yılı başlarında en çok konuşulan konu maketlerde poşetlerin ücretli olması oldu. Bir çok ekonomik ve ciddi sorun unutulup insanlar poşetlerin ücretli olmasını konuştu.

Bu kadar popüler bir konu hakkında bir iş fikri sunmazsak olmaz. Pazar filesi genel manada kullanılmıştır. Bez torba, file, pazar arabası vb. gibi bir çok ürünü satabilir, üretilebilir. Bugün en lüks marketlerde bile pazar arabası ile dolaşan insanlar var. Böyle devam ettiği sürece güzel bir sektör halinde davam edeceğe benziyor.

Yeni iş fikirleri Diyet ürün satışı

obezite dünyanın ve ülkemizin en büyük sorunları içinde bir yer edindi. Sigara ve alkolden daha zararlı olan aşırı kilolar nedeni ile bir çok insan sorun yaşıyor. Bu sağlıksız ürünler böyle piyasaya sürülmeye devam ederse daha fazla sürecek gibi; Bu kadar çok şişko ortalıkta dolaşıyorken onlara yönelik hizmet vermek fırsatları iyi görecek girişimcilerin işidir.

Diyet ürünler satarak harika gelirler elde edilebilir. Lezzetlerini kaybettirmeden tatlı ürünler gibi yelpazeyi daraltabilir veya genel olarak hizmet eden diyet ürün mağazası açabilirsiniz. Kim bilir belki de kendi markanızı oluşturup bu alanda çok iyi yer edinebilirsiniz.

Organik ürün pazarına yönelin

Organik ürün dükkanı açmak , Organik ürün dükkanı açmak için neler gerekli, Organik ürün dükkanı açma maaliyeti

Sağlıklı insanlar mutludur, Mutlu insanlar verimlidir. Hayatta verimli olabilmek istiyorsanız sağlıklı olmalısınız. Sağlıklı olabilmenin olanağı yenilen yiyeceklerin faydalı olmasından geçer. Endüstriyel gıda maalesef insanları sağlıksız beslenmeye itiyor.

Teknolojinin ve para kazanma hırsının insanlara vermiş olduğu en büyük zarar gıda sektörü üzerine olduğu kanaatindeyim. Gelin insanlara hem faydalı hemde cebinizi dolduracak bir iş fikrine. 2019 yılı ve daha sonrası için her zaman önerebileceğimiz bir sektör organik ürün sektörü.. Üretiminden pazarlamasına her aşamada kar marjı yüksek ve insanlara faydalı..

Sosyal Medya danışmanlığı

facebooktan para kazanmak

İnternet ve teknoloji ile hayatımıza giren sosyal medya yönetimi ve danışmalığı bir meslek olacak diye 10 yıl önce söyleniyor olsa herhalde kimse inanmazdı. Sosyal medya sayesinde firmalar, sanatçılar ve kişiler bir anda isimlerinden söz ettirebiliyor. Sosyal medya hesaplarını iyi yönetmek ve daha fazla kullanıcıya daha uygun fiyatlı reklam demek. Bu işi profesyonelce yapıp çok iyi gelir elde eden insanlar olduğunu artık herkes biliyor. 2020 yılı için en yeni iş fikirleri kategorisine bu mesleği yazmazsak olmazdı..

Sektör o kadar ucu açık ki ki, bu alanda profosyonel kişilere ihtiyaçlar var. Basında yer bulan sektör ile ilgili örnek vermek gerekirse; Nusret Gökçe sosyal medya uzmanına 20.000TL maaş veriyormuş ve maaşına zam yapmayı düşündüğünü belirtmiş. Bu seçenek ile ajans haline gelip birden fazla kişiye hizmet verilebilir.

Yeni iş fikri Oda kiralama

Özellikle Turistlik yerlere yakın, otel ücretlerinin pahalı olduğu yada zaman zaman insan akımının fazla olduğu yerlerde rahatlıkla yapılabilir. Evin çokta kullanılmayan bir odasını günlük, haftalık yada belirli bir süre karşılığı kiraya verebilirsiniz. Kısa sürede ticari ve bir çok farklı insanı tanıyabileceğiniz Avrupa’da ve Amerika’da sıklıkla yapılan bir iştir.

oda kiralama ilgili geniş çaptaki yazının bağlantısı: iyifikir.gen.tr/evin-bir-odasini-kiraya-vererek-para-kazanma/

Pinterest Adsense

internet üzerinden para kazanmak isteyen kişiler adsense sektöründen habersiz olamazlar sanırım. Adsense üzerinden gelir elde eden kişilerin, son zamanlarda sıklıkla uyguladığı. Adeta adsense içinde ayrı bir kazanç kolu haline gelen bir işitir. Sitenize koyduğunuz içeriğe pinterst sitesine koyduğunuz resimler ile kullanıcı akımı oluşturup. Buradan edilen reklam tıklamaları ile gelir elde etme yöntemi. Aylık çok ciddi kazançlar elde eden insanların olduğu bir sektördür.

Aliexpress gibi sitelerde ürün Arbitrajı

Herkesin bilmediği bir terim olduğu için öncelikle arbitraj mantığını açıklayalım. Arbitraj; benzer ürünler arasında oluşan fiyat farkından yararlanıp alım satım yapma işidir. Bu işlem para,tahvil,hisse senedi, fiziki ürün gibi her şeyde uygulanır.

Siz de görmüşsünüzdür, piyasada ürünler aynı olmasına rağmen iki farklı satıcı arasında fiyat farkı oluşur. Bizde çok fazla piyasa bilinmeyen bir yöntem ile konuya girelim. Bir web sitesi açıyoruz, Aliexpress, alibaba gibi Çin üzerinden ürün satan firmalardan kendimize bir portföye oluşturuyoruz. Bu ürünleri sitemize satışa koyuyoruz, ürün teslim süresini uzun tutarak müşteriye belirtiyoruz. Ürün satışı olması durumunda ürünün siparişini sizden talep eden müşteriye direkt olarak yolluyoruz. Kargo seçeneğini takipli kargo olarak yapıyoruz ve kargonun sizin müşterinize gitmesini bekliyoruz. Aradaki fark sizin arbitraj karınız oluyor. ilerleyen zamanda bu konu ile alakalı çok geniş bir yazı yazmayı düşünüyorum.

Uygulama Reklam geliri

Yeni iş fikirleri içinde sunacağımız bu teknoloji dolu iş uygulamalar üzerinden reklam geliri elde etmektir. Laptop , desktop, Cep telefonu ve tabletlerin olmazsa olmaz programcıkları uygulamalar. Tek yapmanız gereken insanların yanlarından hiç ayırmadığı bu cihazlara uygun onlara hizmet eden uygulamalar yapmak. Zamanla bilinen ve ziyaret edilen uygulamalara reklamlar ekleyerek çok ciddi gelirler elde edilebilir. Sıfırdan uygulama yapma işi zor gelenler için belli aşamaları aşmış gelir yakalamış uygulamalar satın alınılarak işe başlanabilir.

Kodlama bilgisi olmayanlar kafalarındaki projeyi uygulama yazılımcı sına anlatarak rahatlıkla yaptırtabilir. Doğru reklam ve doğru proje ile belki de hayal bile edemeyeceğiniz gelir elde edebilirsiniz. Örneğin; Kafa topu oyun uygulamasının 100 milyon + usd civarı yatırım aldığını biliyor musunuz?

Korku evi açarak

yeni iş fikri korku evi

2019 ve sonrasında yapılıp rahatlıkla gelir elde edileceğini düşündüğümüz işlerden biride Korku evleri, güzel senaryo ve tasarımla harika gelirler elde edilebilir. Fakat iyi bir alt yapı kurmak şart.

İnstagram Ürün satışı

Ülkemizde insanların instagrama karşı aşırı güveni söz konusu, bir çok kişi instagram üzerinden satış yaparak geçimlerini sağlıyor veya ek gelir elde ediyor. Çok büyük sermayeler koymadan yapılabilecek bir iş seçeneğidir. Yukarıda yazdığımız arbitraj tekniği ile de instagram üzerinden satış yapılabilir. Korku evi ile ilgili daha kapsamlı olan içeriğimizin bağlantısı: https://www.iyifikir.gen.tr/korku-evi-acmak-evden-kacis-oyunu-evi-acmak/

Solucan gübresi üretimi

yeni iş fikri solucan güberis

Gübre tarımın vazgeçilmezi, En kaliteli ve verimli tarımsal gübrelerden biri olan solucan gübresi üretimi ülkemizde son yıllarda popüler bir iş fikri haline geldi. Çok fazla emek istememesi ve az sermaye ile yapılabiliyor olması sebebi ile oldukça tercih edilen bir iştir. 2019 -20 – 21 istediğiniz zaman bu işi yapabilirsiniz. Her zaman açık olan bir sektördür. Üretilen ürünleri hiç kimseye satamazsanız kendi, ailenizin tarlasında kullanarak verimi artırabilirsiniz.

Seo işleri yaparak

İnternet sitelerine giren kişilerin %93’ü bu sitelere arama motorları vasıtası ile giriyor. Kullanıcılar siteleri ararken öncelikle üst sıralarda yer edinmiş siteleri tercih ediyor. Hal böyle olunca web siteleri için üst sıralarda olmak ve oralarda takılmak çok önemli. Bu işi profesyonelce yapan kişi elbetteki var fakat çok fazla kişi ve ajans yok. Bu sebeple yeni iş fikirlerine örnek değil fakat gelecekte uzun süre bu iş ile gelir elde edilebilir.

İnternet kullanımı artıkça, arama motorlarında yükselmek giderek önem kazanacak. Arama motorlarında sıralama alma işini şöyle düşünebilirsiniz En işlek caddelerde tutulan dükkanlar. Firmalar arama motorlarında en üst sıralarda durabilmek için reklam bütçesi harcamak yerine, bu işi yapan kişiler aracılığı ile reklam bütçelerini düşürebilir. Oldukça bilgi isteyen ve başarıldığında karlı bir iş olan seçenektir.

Amazon satış ortaklığı

Hiç şüphesiz amazon dünyada ve Türkiye’de hizmet veren en büyük ticaret portallarından biri.. Amazon dünyada Affiliate Marketing yöntemi ile kullanıcılarına gelir elde ettiren bir marka. Henüz ülkemizde ortaklık programı ile hizmet vermese de dünyada yaptığı bir işi ülkemize de getirmek isteyecektir. Bu sebeple şimdiden başvurunuzu yapıp sıranızı kapabilirsiniz.

E-kitap

Yeni iş fikirleri içinde değil ama gerek kağıt tasarrufu gerekse büyük bir kitlenin bu yönde eğilimi olması sebebi ile, kişisel deneyimleriniz, başarı hikayeleriniz ve kitaplaşmaya değecek bilgilerinizi e-kitap haline getirip üzerine budan da gelir elde edebilirsiniz.

Bayanlara yönelik işler yaparak

Kadınları anlamak erkekler için her zaman zordur. Neyi ne için istedikleri veya sevdikleri hiç bilinmez. Fakat biz dijital pazarlamacılar şunu işi biliriz ki kadınlar alışveriş yapmayı sever. Bu sebeple girişimcilere bayanların alışveriş yapabileceği dükkan, web sitesi, sosyal medya sayfası ne olursa olsun açmaktan çekinmeyin. Sizi severlerse hiç bırakmazlar ve size para kazandıran iyi müdavimler olurlar.

Ticaret yaparak

ticaret yaparak yeni işler

Ticaret yapmak yeni iş fikirleri içinde değil tabi ki, fakat her zaman işini bilenler için gelir kapısıdır. Bazen girişimciler yukarıda verdiğimiz futbolcu örneği gibi anı değerlendirmeli ve golü atmalıdır. Para kazanmayı bilen kişiler her zaman tetikte ve anı değerlendirmeyi iyi bilen kişilerdir. Örneğin kalabalık bir cadde de bir anda oluşan sağanak yağmur ile ortaya çıkan şemsiye satıcısı gibi. Fırsatı kara dönüştürmesini bilip elindeki şemsiyeleri rahatlıkla satacağı anı kolluyor.

Müslüman olanlar için, peygamber efendimizin meşhur sözünü bildirmek isteriz. “Rızkın 9/10’u Ticaretten gelir” Doğru dürüst ve kararlı bir şekilde ticaret yapıp da iyi konumda olmayan insan çok azdır.

Yapay Zeka

Hiç şüphesiz Yapay zeka 2020 li yıllara damgasını vuracak teknoloji, Makineler işlendikleri yazılımlar ile insanların işlerini son derece kolaylaştırmaya başladı. Eğitim, Askeri,günlük yaşamı kolaylaştıracak ürünler hatta ev temizliğine bile yardımcı olur duruma geldi. Yapay zeka teknolojisini üretemeyecek kişilerin bu alanda patlamaya hazır şirketleri tespit ederek en doğru yatırımı yapmış olabilirler. Daha büyük sermayeli olanlar yurt dışından yapay zeka teknolojilerini Ülkemize sokarak (Distiribitörlüğünü) alarak bu alana yatırım yapabilir. Ucu açık, yeni bir iş. Zarar veya kar etmek tamamen gelişen olaylar ve girişimcinin yeteneğine kalmış.

Coin büroları

Belkide hiç bir yerde yazılmamış bir yeni bir iş fikrinden bahsediyoruz. Yasaların da bu anlamda oturması ile, aynı döviz büroları gibi coin büroları açılma ihtimalinden bahsediyoruz. Coin bozdurmak isteyen kişiler güvenli ve sıcak işlem olması için bu tarz bürolara ihtiyaç duyacak, coinlerini bu işletmelerde bozdurabilir. Şimdilik bir hayal olan bu iş tarzı 2020 li yıllarda olması muhtemel yeni iş fikirleri içinde olduğu kanaatimiz oluştu.

Elektrikli araçlar ve parçaları

devam edilecek

En yeni iş fikirleri isimli içeriğimize son vermek istiyorum. Sitemizde iş fikirleri kategorisinde yüzlerce farklı ve gerçekten para kazanılan iş fikirlerine yer verilmektedir, dilerseniz kategoriyi ziyaret ederek o içerikleri de okuyabilirsiniz.