Kokoreç Dükkanı açmak isteyenlere fikirler

tarafından
3728
Kokoreç Dükkanı açmak isteyenlere fikirler

Kokoreç bir zamanlar avrupa birliği için ülke olarak verdiğimiz maceralar neticesinde, ülke gündemine oturup yasaklanıp yasaklanmaması tartışmaya girmiş. Bir kesimin asla terk etmeyeceği bir lezzettir. Kullanılan malzemeler hayvanların bağırsak ve sakatatı olmasına rağmen bir kesim tarafından harika bir lezzet olarak bilenen kokoreç dükkanı açmak veya seyyar kokoreç tezgahı açarak para kazanılır mı bunu sizler için inceledik.

kokoreç müdavimleri bu yemeği yemek istediklerinde şehrin bir ucuna giderler. Hatta En iyisini bulmak için farklı ustaların kokoreç yapışlarını incelerler. öyleki internet te bunun ile alakalı araştırma yaparsanız göreceksiniz ki en iyisini bulma çabaları çok fazladır.

Kokoreç az sermayeniz var ve uğraşırım diyorsanız zamanla aylık 5-6 bin rahat kazanabileceğiniz bir iş olsa da. Biraz sermayeniz var ve beladan (Zabıtalar ile uğraşmamak gibi) uzak durmak isteyenlerin tercihi Bir dükkan açmak. Kokoreç dükkanı açmanın tezgahda satış yapmaya göre avantajları vardır.

  • Müşleriler dükkanlara daha fazla güvenir.
  • sürekli aynı yerde olduğunuzdan memnun kalan müşteriler takrar eden alışverişlerde bulunur.
  • markalaşıp büyüyerek bayi ağı kurma olanağınız vardır.
  • Belediye zabıtaları gibi başınıza bela olacak devlet görevlileri yoktur.

Kokereç dükkanı açmak yerine tezgah da da hizmet verilebilir fakat dükkan kadar güvenli değildir. Kira ve vergi gibi işletme maliyetleriniz olmaz fakat uzun yıllar aynı pozisyon da iş yapmak zordur. Kokoreç satışları kışın daha fazla olduğundan ve geceleri yapıldığından soğukta beklemek zordur. Bunun yerine Seyyar bir araç da da hizmet verebilirsiniz fakat bu da bir dükkan açma maliyetine eş değerdir.

Kokoreç dükkanı açma maliyeti

Bu tarz işletmelerin açılıştaki en büyük gideri kira, depozito ve dekorasyon gideridir. Dükkan açmaya karar veren kokoreççiler büyük ihtimalle daha önce bu işi yaptığı için zorlanmadan işi götüreceklerdir. Kokoreç bayiliği veren firmalar da bulunuyor fakat kendi lezzetine ve el harcına güvenen kişilere kendi markalarını açmalarında fayda olduğunu belirtiyoruz. Bu işi daha önce açmayan kişiler Kokoreç bayiliği alabilirler. kokoreç dükkanını açacağınız bölgeye göre değişir fakat ortalama bir kokoreç dükkanı açılış maliyeti 20-30 bin bandındadır.

Kokoreç satışından edilen kar marjı

Kokoreç satışları tahmin ettiğinizden biraz daha fazla karı yüksektir. Karlı işler kategorisine de koyabileceğimiz kokoreç dükkanlarına gelen müşteriler karınlarını doyurmaktan ziyade belli bir damak tadını elde etmek için gelirler. Bu sebeple fiyata değil de lezzete bakmaktadırlar. Yedikleri yiyecekten haz alan müşteriler her zaman sizi ziyaret edeceklerdir. Kokoreç Kar marjı %200 üzerindedir. Ortalama bir KG kokereç toptancılarda 25-30TL ye satılmaktadır. 1 çeyrek kokoreçin 10TL gibi bir rakama satıldığı düşünülürse içine yaklaşık 50 gram kokoreç koyulur oda ortalama 20 porsiyon yapar. Baharat ve diğer ürünleri eklediğinizde 200TL topladığınız kokoreç ürünün size toplam mayileti en fazla 50TL’dir. Dükkan kira gideri ve personel giderleri ve sürümün arttığı düşünüldüğünde kar marjı ortalama %200 e kadar çıkmaktadır. Bu da bir işletme için iyi bir satış kar oranı sayılabilir.