Kokoreç Dükkanı açmak isteyenlere fikirler

Kokoreç bir zamanlar avrupa birliği için ülke olarak verdiğimiz maceralar neticesinde, ülke gündemine oturup yasaklanıp yasaklanmaması tartışmaya girmiş. Bir kesimin asla terk etmeyeceği bir lezzettir. Kullanılan malzemeler hayvanların bağırsak ve sakatatı olmasına rağmen bir kesim tarafından harika bir lezzet olarak bilenen kokoreç dükkanı açmak veya seyyar kokoreç tezgahı açarak para kazanılır mı bunu sizler için inceledik.

kokoreç müdavimleri bu yemeği yemek istediklerinde şehrin bir ucuna giderler. Hatta En iyisini bulmak için farklı ustaların kokoreç yapışlarını incelerler. öyleki internet te bunun ile alakalı araştırma yaparsanız göreceksiniz ki en iyisini bulma çabaları çok fazladır.

Kokoreç az sermayeniz var ve uğraşırım diyorsanız zamanla aylık 5-6 bin rahat kazanabileceğiniz bir iş olsa da. Biraz sermayeniz var ve beladan (Zabıtalar ile uğraşmamak gibi) uzak durmak isteyenlerin tercihi Bir dükkan açmak. Kokoreç dükkanı açmanın tezgahda satış yapmaya göre avantajları vardır.

  • Müşleriler dükkanlara daha fazla güvenir.
  • sürekli aynı yerde olduğunuzdan memnun kalan müşteriler takrar eden alışverişlerde bulunur.
  • markalaşıp büyüyerek bayi ağı kurma olanağınız vardır.
  • Belediye zabıtaları gibi başınıza bela olacak devlet görevlileri yoktur.

Kokereç dükkanı açmak yerine tezgah da da hizmet verilebilir fakat dükkan kadar güvenli değildir. Kira ve vergi gibi işletme maliyetleriniz olmaz fakat uzun yıllar aynı pozisyon da iş yapmak zordur. Kokoreç satışları kışın daha fazla olduğundan ve geceleri yapıldığından soğukta beklemek zordur. Bunun yerine Seyyar bir araç da da hizmet verebilirsiniz fakat bu da bir dükkan açma maliyetine eş değerdir.

Kokoreç dükkanı açma maliyeti

Bu tarz işletmelerin açılıştaki en büyük gideri kira, depozito ve dekorasyon gideridir. Dükkan açmaya karar veren kokoreççiler büyük ihtimalle daha önce bu işi yaptığı için zorlanmadan işi götüreceklerdir. Kokoreç bayiliği veren firmalar da bulunuyor fakat kendi lezzetine ve el harcına güvenen kişilere kendi markalarını açmalarında fayda olduğunu belirtiyoruz. Bu işi daha önce açmayan kişiler Kokoreç bayiliği alabilirler. kokoreç dükkanını açacağınız bölgeye göre değişir fakat ortalama bir kokoreç dükkanı açılış maliyeti 20-30 bin bandındadır.

Kokoreç satışından edilen kar marjı

Kokoreç satışları tahmin ettiğinizden biraz daha fazla karı yüksektir. Karlı işler kategorisine de koyabileceğimiz kokoreç dükkanlarına gelen müşteriler karınlarını doyurmaktan ziyade belli bir damak tadını elde etmek için gelirler. Bu sebeple fiyata değil de lezzete bakmaktadırlar. Yedikleri yiyecekten haz alan müşteriler her zaman sizi ziyaret edeceklerdir. Kokoreç Kar marjı %200 üzerindedir. Ortalama bir KG kokereç toptancılarda 25-30TL ye satılmaktadır. 1 çeyrek kokoreçin 10TL gibi bir rakama satıldığı düşünülürse içine yaklaşık 50 gram kokoreç koyulur oda ortalama 20 porsiyon yapar. Baharat ve diğer ürünleri eklediğinizde 200TL topladığınız kokoreç ürünün size toplam mayileti en fazla 50TL’dir. Dükkan kira gideri ve personel giderleri ve sürümün arttığı düşünüldüğünde kar marjı ortalama %200 e kadar çıkmaktadır. Bu da bir işletme için iyi bir satış kar oranı sayılabilir.

Bir önceki içeriğimiz olan Giyim mağazası açmak karlı mı? başlıklı güncel makalemizde çocuk giyim mağazası açmak, genç giyim mağazası açmak ve Giyim mağazası açmak hakkında genel bilgiler verilmektedir.

İYİ FİKİR

iş fikirleri ve bayilikler hakkında , genel bilgiler sunan iyi ve yardım sever tüzel kişilik.

9 cevaplar

  1. Yaver Asil dedi ki:

    kokoreç işi ile alakalı genel bir bilgilenme vermek istiyoruz. bir kısmı alıntıdır.
    Piyasada iki çeşit mal var 1. adana malı 2. balıkesir malı adana malını tavsiye etmiyorum işini gerçekten iyi yapan devamlı müşteri isteyen kişiler balıkesir malını tercih eder lezzeti ve kalitesi tartışılmaz.
    Bölgenizdeki üreticiler hakkında bilgim yok fakat SBA Kokoreç varsa kesinlikle ondan alın malı 1 şiş balıkesir 110 lira, kış aylarında ucuzlar kokoreç bu aralar biraz pahalı kışın stok yapabilirsin.
    Yarım ekmek + ayranı 10 liradan verebilirsin ankarada piyasa bu şekilde 1 şişten 100-110 lira kar bırakır. günde 2-3 şiş satabilirsen senden iyisi yok
    Izgara türünde karar kıldın mı bilmiyorum fakat 2 tercihin var ya şişle birlikte fırınlayacaksın pişirip vereceksin ya donmuş malı şişten çıkarıp kesip kesip fırınlayacaksın sonra pişirip vereceksin tercih sana kalmış.
    Bu işin olmazsa olmazları var incesi çok herkesin yediği bir şey değil fanatiği fanatik ufak bir yanlışta müşteriyi kaybetme riskin var kokoreç müşterisini hala çözebilmiş değilim.
    Her zaman temiz çalışacaksın, turşu, cin biberi ve midye dolma olmazsa olmaz bölgeye göre izinde alınırsa içki satışı yapılabilir, turşunun 1 bidonu 35 liradan cin biberinin 20 liradan alınır tabii bölgeye göre değişir lokasyonum ankara.
    Ekmek konusunda ya bakkal ekmeği tabir edilen ekmeğin yarısına verirsin yada ekmek yaptırırsın şu dönerci ekmeklerinden bıçaksız susamlı tercih sana kalmış.
    Sonuncu olarak eğer açarsan dükkanı veya seyyarı gözünü seviyim zırhla doğrama kokoreçi.

    • Hasan dedi ki:

      Selamünaleyküm Yaver bey sizden daha detaylı bilgi almak için sosyal meduadan nasıl ulaşabiliriz. .teşekkürler

      • İYİ FİKİR dedi ki:

        Alıntı yorumdur. Daha çok bilgilendirmek için sosyal medyada konu hakkında yorum yapan bir kişinin yorumudur.
        Ben bundan yaklaşık 4 sene önce bir kokoreççide çalıştım.Balıkesirin Bandırma ilçesinde.Senin bu iş için yatırımın gerçekten cüzi bir miktar olur diyebilirim.Tabi satış yapacağın mekan için.Bunun içinde büyük bir mangal ki onların mangalı biraz farklı ve doğrama tahtası olacaktır.Tabi dükkanı dekore etmesi sana kalmış ister lokanta tarzı masalar koyarsın ister küçük masa ve tabureler.

        Kokoreçi pişirmesi,doğraması,ekmek arasına alması aslına bakılırsa elin yatkınsa çabuk öğrenebileceğin bir iş.İlla ki ustaya ihtiyacın olmaz yani kendin işin başında duracaksan.Birde yanına müşteriye bakması için çırak alman yeterlidir ki yoğun olmazsan kendin bile yetiştirebilirsin.Biz çok yoğun olduğumuz için üç kişi bile zor yetişiyorduk.

        Bunun yanında kokoreçleri günlük mü yoksa toptan mı alacağın konusu olur.Kokoreçi kendin sarma gibi bir imkanın yok, ki bu zor bir iştir.Toptan alırsan bir buzhaneye ihtiyacın olur, günlük alırım dersen üretim yerleri yakın ise sana zahmeti fazla olmaz.

        Bundan 4 sene önce kokoreçte kar marjı bana göre güzeldi çalıştığım mekandan biliyorum.Şimdi ise kokoreçin alımı ne kadar bilgim yok ama 4 sene önceki fiyattan kar oranını söyleyebilirim.Kokoreçin ham geldiği şekil yani sarılmış şekilde alımı 20 tl idi.Bir sarımdan yaklaşık 20-22 tane felan yarım kokoreç çıkıyordu.Biz birde bol koyardık.Çeyrek olarak daha fazla çıkar ki fiyat olarak çeyrek-2 tl , yarım-3 tl gibi fiyattan satıyorduk.Ama çeyreğin içine biraz daha fazla koyuyorduk.

        Böyle hesap ettiğinde 20 tane için 10 ekmek giderin olacak.İçine domates (bizim yörede kullanılırdı) ve baharatlar.Yani bir sarım çiğ kokoreçten 60 tl ciro elde edilir (sadece yarım sattığını varsayarsan).Bunun masrafı olarakta 20 tl çiğ haline, mevsimine göre domates fiyatı 2-3 tl diyelim ve ekmek fiyatı da 5 lira idi hatırladığım kadarıyla. Yani kira ve kömür hariç yüzde yüz kar elde ediyorduk.

        Diyebilirim ki benim zamanımda inanılmaz karlı bir işti.Tabi işine ve müşterilerine göstereceğin ilgi, bunun yanında mekanın konumu sana çok güzel bir kazanç sağlar.

    • ERGÜM dedi ki:

      NEDEN ZIRHLA DOĞRAMAYALIM. BIÇAKLAMI DOĞRASAK DAHAMI İYİ OLUR DİYOSUNUZ. TEŞEKKÜRLER

  2. theithal dedi ki:

    Abi spor salonunun hemen yanına köfte ve kokoreç dükkanı açmanız sizce de emek hırsızlığına girmiyor mu? Canımız çekiyor yav

    • Emrah dedi ki:

      Merhabalar ismim emrah. Aktif olarak 10 yıllık kokoreç ustasıyım. Gıda sektöründe herzaman iyi kazanç vardır bunu tartışmaya gerek yok. Danışmanlık ücreti karşılığında sizlere dükkanınızı kurup çalışır durumda teslim edebilirim istenildiği taktirde işin ince detaylarına kadar öğretip teknik destek ve mal teminatı da yapabilirim. Bu işin yıllardır içinde bulan biri olarak ilk açılışınızın çok önemli olduğunu ve muhakkak biz olmasak da başka bilen birilerinden yardım almanızı tavsiye ederim. Tekirdağ ve çevre iller 0 538……

      • İYİ FİKİR dedi ki:

        telefon numaranız dolandırıcılık olaylarına karşın silinmiştir.

        Talep eden olursa mail adresinizden dönüş yapılacaktır.

  3. Oğuz dedi ki:

    merhaba emrah beye nasıl ulaşabilirim ? hemen çok kısa vadede olmasada bu işi kokoreç işini öğrenmek istiyorum danışmanlık ücreti nekadardır? kendi yerindemi çalışıcam danışmanlık ücretide ödeyerek çalışabilriim işi öğrenmek için telefonu silinmiş umarım mesajım mail olarak ulaştırılabilir teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir