Kapat

Organik Un Üreticiliği Geleceğin işi

Anasayfa
iş fikirleri Organik Un Üreticiliği Geleceğin işi
organik un

organik sektörü içinde bir alana yön verip; hizmet vermek isteyenler için organik un üreticiliğini inceledik Gelişen ve değişen dünyada hepimiz sağlığımıza daha önem verdiğimiz için bunca teknolojiye rağmen hayatımızı sadeleştirme çabası içindeyiz. Beslenmemizde bu sadeleştirme hareketinin içinde yer alıyor.

Günümüzde pek çok gıdanın genetiği ile oynanıyor, tarım ilaçları ve çeşitli hormonlar önemsiz bir şeymiş gibi bol bol kullanılıyor. Özellikle marketlerden alınan gıdalara olan güven iyice azaldı. Bu nedenle insanlar tükettikleri gıdanın menşesini bilmek istiyorlar.

İnsanlar organik ürünlerin değerini anlamaya başladı

Sağlığına önem veren kişiler hem kendini hem de etrafındaki kişileri korumak adına organik gıdalar tüketmeye dikkat ediyor. Durum böyle olunca doğal olan gıdalara dönme çabası yeni bir iş kolu meydana getirdi. Bu yeni iş kolu; ‘’organik gıda üretimi’’. Organik gıda yelpazesi ise oldukça geniş. Organik gıda listesine eklenen son şey organik un üreticiliği. Unun da organiği olurmuş mu demeyin. Üreticiler yapmış ve gayet de güzel olmuş.

Önemli olan buğdayın sertifikasını almak ve kirlenmemiş topraklarda sentetik gübre kullanmadan yetiştirmek. Çok verimli olmasa da oldukça sağlıklı olduğu su götürmez bir gerçek. Marketlerde yeni yeni gördüğümüz organik bulgurun kaynağı da bu organik sert durum buğdayları imiş. Tüketiciler organik buğdayın tadını daha fazla beğenmişler.

Madem organik buğdaydan organik bulgur üretiliyorsa o halde sırada organik un ve organik irmik neden olmasın? Şimdiye kadar organik olan sert durum buğdaylarından makarna yapımında faydalanıldı. Organik nitelikli gıdalara olan talep her geçen gün çığ gibi büyürken organik unların da yoğun ilgi görmesi bekleniyor. İşte bu noktada girişimci adaylarının ellerini çabuk tutarak pazarı araştırıp organik un üretim işine girmeleri oldukça anlamlı gibi görünüyor.

Organik gıda ihracatı talep görüyor

Organik undan yapılmış makarna ve irmikler ihracat aşamasında daha fazla talep görüyor. Çünkü dünyaca ünlü makarnaların üretimini yapan İtalya’ da bile halkın % 99’ u makarna ile beslendiği halde artık organik sert durum buğdayı üretilmiyor. Genel olarak dünyaya baktığımızda tarım konusunda aşırı teknoloji ve ilaç kullanımı olduğu göze çarpıyor. Oysa Anadolu’ un en güzel yaylalarında hala organik buğday yetiştiriliyor. Bu organik buğdaydan yapılan organik bulgur, organik un ve organik irmik ise altın değerinde.

Dünyaca ünlü pizzaların hamurları bile artık organik undan yapılıyor. O nedenle girişimcilerin bu konuya eğilmeleri ve geniş çaplı araştırmaları son derece yerinde olur. Organik gıdalar ve çeşitli girişimcilik deneyimleri ile ilgili fikirlerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünde paylaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz bizim için çok değerlidir.

Bir önceki içeriğimiz olanYapılabilir 10 ilginç iş fikri başlıklı güncel makalemizde 2018 ilginç iş fikirleri, 6 adet ilginç iş fikri ve ahşap oyuncak satışı hakkında genel bilgiler verilmektedir.

YAZIMIZA OYN VERİN
Teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponsorlu Bağlantılar