Kapat

Lokanta Açmak

Anasayfa Genel Lokanta Açmak

İşyeri açmak ya da sahibi olmak herkesin hayalidir. Ancak bunun çok kolay bir işlem olmadığı da bilinir. İşyeri açma ruhsatından ve açılacak olan işyerinde çalıştırılacak kişilerin sosyal güvencesine kadar her şeyin tek tek düşünülmesi gerekir. Örneğin lokanta açmak pek çok kişinin hayalidir ancak bunun için bilinmesi gereken kritik noktaların çok az kişi farkındadır.

Ne Zaman Kar Başlar?

Lokantacılıktan kar etmek aslında tamamen sunulan yemek kültürü ve dükkanın yerine bağlıdır. Örneğin ağır işlerin olduğu sanayi tarzında bölgelerde genellikle sulu ev yemeği tarzında alışkanlıklar söz konusu iken, daha enerjik bölgelerde fasfood yiyecekler tercih edilir.lokanta-acmak Lokanta Açmak

Makarna ve Et Yemekleri

Bunların yanında elit olarak tabir edilen gece hayatının yoğun yaşandığı bölgelerde ise et yemekleri ve makarna çeşitleri bol satılır. Buna bağlı kalmak şartı ile satış kültürünü geliştirmek çok geçmeden beraberinde karı da getirir.

Lokantacılık İçin Nasıl Harekete Geçilir?

Öncelikle bu işin yapılacağı yere göre yemek kültürü belirlemek başlıca kuraldır. Ayrıca aynı bölgede birden fazla aynı çeşit yemeklerin satıldığı yerlerin olması riskli bir harekettir. Bunun yanında sunulacak yemek kültürüne göre işinin ehli bir ya da birden fazla aşçı ile çalışmak gerekir ki aşçı maaşlar yaklaşık 4 bin TL’den başlar. Aynı zamanda servis görevlileri de gerekecektir ve buna bağlı olarak ilk aylarda zarar edilmesi göze alınacaktır. Müşterilerin tavsiyeleri doğrultusunda yemek çeşidi artırılarak gelişim gösterilebilir.

“Lokanta Açmak” üzerine 1 yorum

  1. zor says:

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir